Червоний чай

Улун на ієрархічній драбині знаходиться між зеленим чаєм і чорним чаєм, тому що на половину збагачений киснем. Завдяки кисню цей напій поєднує в собі якості чорного (міцний і насичений) і зеленого (яскравий і свіжий) чаю. В оолонг так же середня кількість кофеїну і антиоксидантів. Проводиться він в Тайвані або Китаї.

При заварюванні чаю вода повинна бути не вище 90-950С. Чай заварюють до 7 разів. При кожному наступному заварюванні зменшується кількість кофеїну.

Листя чаю висушують і скачують. Процес здійснюється частіше вручну. Листю дають трохи окислитися, а потім прибирають їх в корзину. Це перериває процес окислення. Відсоток окислення варіює і може доходити до 85%. Дим від деревного вугілля надає чаю вишуканий і своєрідний аромат.

Смак чаю варіює від легкого квітково-ароматного до насичено-соковитого терпкого.

До речі, якщо вам потрібна ефективна дієта, то ось один із способів швидко схуднути, це гречана дієта. Вона не шкодить організму і допомагає в найкоротші терміни скинути зайву вагу.

Оолонг має прекрасні смакові властивості. Але він ще впливає і на психофізичний стан людини. Оолонг багатий корисними для людини хімічними сполуками: залізо, кальцій, вітаміни та ін Чай запобігає утворенню пухлин, тромбофлебіту, покращує обмін речовин, омолоджує шкіру, знижує вагу.

Ємності для зберігання чаю повинні бути герметичні. Підійде для зберігання керамічна, бляшана або керамічний посуд. Допускається зберігання в скляному посуді, але обов'язково темного скла.

І все ж при всіх його плюсах оолонг не рекомендують вживати на ніч.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *