Дробове харчування

Дробове харчування – досить популярна останнім часом система, яка, однак, не є дієтою в тому сенсі, як це слово традиційно прийнято розуміти. У випадку, коли практикується дробове харчування, абсолютно не виникає необхідності відмовлятися від будь-якої їжі або обмежувати вживання певних продуктів. Зміни стосуються самого режиму прийому їжі. Схема являє собою не звичний сніданок обід і вечерю, а ділиться на невеликі порції, що вживаються 5-6 разів на день. Продукти, пов'язані з компонентів так званого здорового харчування, тільки вітаються.

Головний принцип, відповідно до якого працює дробове харчування, – це зниження кількості калорій, що вживаються за добу. При цьому проміжок між прийомами їжі має складати не більше 4:00. Якщо часу проходить більше, організм починає виробляти особливий гормон, який стимулює появу і посилення апетиту. Відповідно, чим більший період пройшов з моменту останньої трапези, тим вище рівень гормону і тим сильніше апетит. Таким чином, коли дівчині, нарешті, вдається поїсти, вона готова з'їсти буквально все, що бачить.

Прагнення поглинути всі страви, що є на столі або в холодильнику, психологи пов'язують не з тим, що людині необхідний весь обсяг цих продуктів, а з тим фактом, що він просто не здатний вчасно зупинитися. Дробове харчування враховує дану особливість і допомагає їй протистояти. До того ж, організм, що постійно перебуває в ситому стані, споживає на 15% калорій менше, ніж той, який періодично відчуває напади голоду. Тим дамам, які дотримуються системи дрібного харчування, дане почуття як раз не знайомо, на відміну від прихильниць радикальних дієт.

Дробове харчування, до всього іншого, допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові і не дає надмірного навантаження на шлунок. Якщо дотримуватися подібної програми досить довгий час, організм як би розуміє, що їжа їсть завжди, і не відчуває стресу з приводу можливого припинення надходжень їжі, в результаті чого зазвичай починає відкладатися зайвий жир, хоча це вимагає певного часу для звикання. Корисні продукти, за спостереженнями дієтологів, набагато легше з'являються в раціоні, а переживати невеликі періоди, що проходять між прийомами їжі набагато легше.

Зрозуміло, дробове харчування не передбачає поглинання обіду з трьох блюд шест раз на день або неконтрольоване вживання будь-яких наявних продуктів. Щоб правильно розрахувати калорійність раціону, необхідно дотримуватися правила, відповідно до якого розмір порції не повинен перевищувати за своїми обсягами стакан. Краще всього починати день з прийому гарячої їжі на сніданок. Якщо він щільний, це, на відміну від випитої на бігу чашки кави, допомагає надовго зберегти відчуття ситості. Обід і вечеря також обов'язково повинні включати будь-які гарячі страви.

Дробове харчування не передбачає вживання чіпсів, насіння, горіхів, шоколаду або продукції ресторанів швидкого харчування. Даного роду їжа містить дуже багато жиру, а відчуття голоду втамовує на нетривалий час. Перекушувати найкраще хлібцями або зерновим хлібом, фруктовими або овочевими саламі, натуральним йогуртом або сиром з низьким відсотком жирності. Допускається вживання мюслі і пластівців, але без цукру. У раціоні неодмінно повинні бути присутніми продукти, багаті найважливішими вітамінами і мікроелементами. Важливо зазначити, що такий режим вживання їжі не підійде тим дівчатам, які хочуть скинути кілька кілограмів за короткий період часу: в цьому випадку втрата зайвої ваги відбувається стабільно, але повільно.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *