Як харчуватися, щоб не хворіти? Соєві продукти

Як харчуватися, щоб не хворіти? Соєві продуктиВо всьому світі стрімко зростає популярність здорових продуктів харчування і особливо соєвих – найбільш дешевого джерела повноцінного білка. Цілком справедливо сою називають «чудо-рослиною», що володіє масою корисних властивостей: вона високоврожайна, містить вітаміни А, В1, В2, В3, В6, РР, Р, К, D, C, оптимальна кількість клітковини і є однією з найбільш високобілкових сільськогосподарських культур.

Рослинний білок сої багато в чому аналогічний білків молока, яєць, м'яса (тільки вільний від холестерину), а його вміст у насінні окремих сортів доходить до 48-50%. Він на 85-90% складається з водорозчинних фракцій, містить всі незамінні амінокислоти і легко засвоюється організмом людини. Поєднання такої вдалої комбінації корисних людині речовин в одному продукті схоже на фантастику. Саме тому останнім часом вони стають особливо популярними і знаходять свого споживача в самих різних країнах, особливо серед вегетаріанців, людей, що дотримують релігійні пости і дієту.

Соя низькокалорійна і в той же час ситна, вона робить благотворний вплив на травну систему і на організм в цілому, регулюючи обмін речовин і сприяючи профілактиці багатьох захворювань. На думку японських лікарів, наприклад, таких, як серцево-судинні порушення, атеросклероз, імунодефіцитні стани, алергічні захворювання, цукровий діабет, дисбактеріоз кишечника, екземи, псоріаз, хронічні гепатити, виразкова хвороба шлунка, бронхіти, ожиріння, ракові захворювання.

Дослідження російських і зарубіжних вчених теж підтвердили, що вживання соєвих продуктів перешкоджає утворенню ракових пухлин простати, грудей і прямої кишки, знижує кров'яний тиск і рівень холестерину, попереджає серцево-судинні захворювання і затримує розвиток остеопорозу, допомагає відновленню м'язів після фізичних навантажень, розгладжує і відновлює шкіру, оберігаючи від пересихання та утворення зморшок, зменшує передменструальний синдром і постменопаузний симптоми у жінок. Враховуючи зростаючу кількість ускладнень і протипоказань гормонально-замісної терапії в період менопаузи, фітоестрогени сої є чудовою альтернативою медикаментозного лікування. А в ситуації повальної алергії дітей на білок коров'ячого молока соєві дитячі суміші для багатьох стали справжнім порятунком.

Слід зауважити, що самі по собі соєві боби – лише сировина для отримання корисної продукції. У сирому вигляді вони містять шкідливі речовини, що порушують функції травлення. Для нейтралізації цих неприємних явищ необхідна тривала термічна обробка. Тому для зручності споживачів все соєві продукти продаються або у вигляді напівфабрикатів, що вимагають всього декількох хвилин на приготування, або повністю готові до вживання.

Асортимент соєвих продуктів досить різноманітний: борошно, молоко, сир, сир, олію, майонез, горішки, безліч видів «м'ясної» продукції. Соєві добавки та інгредієнти активно використовуються на м'ясокомбінатах, в молочному, кондитерському, хлібопекарському виробництві, при виготовленні прохолодних напоїв та дитячого харчування.

Виробництво і споживання соєвих продуктів набирає обертів як у всьому світі, так і в Росії. Найбільшим російським виробником соєвих продуктів є Агропромисловий Союз «АЛЕВ», який випускає їх під Торговою Маркою «Флора». Вони призначені для раціону людей, які ведуть здоровий спосіб життя, не містять генетично модифікованих компонентів, холестерину і молочного цукру – лактози. До складу фітопродуктів ТМ «Флора» входять: легкозасвоюваний рослинний білок, харчова клітковина, лецитин, вітаміни і мікроелементи, антиоксиданти.

Фітонапіток «Флора» є унікальним на російському ринку. Це ідеальний вибір для людей, яким протипоказано споживання молочних продуктів, для дотримуються православні пости і для вегетаріанців. Внесіть доповнення до списку своїх улюблених напоїв, зробіть ковток здоров'я!

Соус майонезний «Флора» – ідеальний аналог традиційного майонезу, що володіє всього лише 20%-й жирністю, що підходить для дієтичного харчування і не містить холестерину – найвідомішою «страшилки» сучасної людини. Сміливо використовуйте його в приготуванні кулінарних шедеврів, цей соус точно не зашкодить вашій серцево-судинній системі!

Тофу – це дієтичний продукт, одержуваний шляхом згортання білка соєвого молока при нагріванні або фільтруванні. В асортименті фітопродуктів «Флора» ви знайдете тофу на будь-який смак: з паприкою, грибами, кропом і часником, маслинами і просто без всяких наповнювачів. Цей продукт багатий високоякісним рослинним білком, що містить всі необхідні амінокислоти, залізо і кальцій, має щільну консистенцію і доступний всім видам кулінарної обробки. Особливі смакові властивості тофу не залишать байдужими цінителів вишуканих страв.

Сучасні продукти харчування насичені різними смаковими добавками, а от вітамінів і мінералів у них, як правило, не вистачає. І лише соя здатна дати організму всі необхідні речовини. Як бачите, сьогодні її можна вживати в самих різних варіантах, але важливо пам'ятати, що все добре в міру і для зміцнення здоров'я досить невеликої кількості цих дивних продуктів. Соєві продукти – не панацея від усіх хвороб, але вони обов'язково повинні входити в раціон харчування людини, що піклується про своє здоров'я.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *