Ведична кухня – шлях до красивої фігури!

Ведична кухня – шлях до красивої фігури! Хоча зима ще в самому розпалі, наближається час, коли жінки з жахом починають заглядати в дзеркала і підраховувати зайві кілограми, які накопичилися за холодні осінні і зимові місяці і … вибирати чергову дієту для їх усунення.

Як давно відомо, найбільш ефективні не дієти в чистому вигляді, а певні системи харчування. Крім того, не можна дотримуватися дієти і зберегти її результат без мінімальних фізичних вправ. Як же підійти до цього питання раціонально і без шкоди для здоров'я?

Сьогодні величезна поширення набула йога як мистецтво підтримки тонусу тіла. Може бути, багатьом жінкам, що встиг полюбити йогу, підійде і особлива система харчування, заснована на рецептах ведичної кухні? Прості і корисні страви припускають практично повне вегетаріанство, однак це не означає голодування! Така система харчування передбачає різноманітність блюд, що досягається в першу чергу використанням знаменитих спецій індійської кухні.

Наприклад, що може бути простіше картоплі? Однак якщо злегка поміркувати і запекти картоплю у фользі в суміші оливкової олії з коріандром, вийде дуже незвичайне і смачне блюдо. Припустимо додавання різноманітної зелені та інших спецій за смаком.

Одним з найбільш доступних страв також є фаршировані овочі. Передбачається начиняти баклажани, картопля, помідори. В якості начинки можна використовувати рис із сиром, солодкий перець з помідорами, баклажани з помідорами – тут результат обмежується тільки уявою господині. Основною «родзинкою» блюда є, звичайно, спеції: коріандр, імбир (свіжий), гвоздика, смажений мигдаль (порошок).

Найцікавіше, що ведична кухня рясніє десертними стравами. Одним з найвідоміших і дивно смачних є пиріг з манної крупи з карамеллю. Він подається гарячим. Правильно приготовлена страва настільки незвично і смачно, що стає улюбленим у дорослих і дітей. Для його приготування потрібні найпростіші продукти: манна крупа, вершкове масло, цукор, молоко, родзинки, цедра апельсина. Вітаються також ваніль і кориця, і деякі інші спеції.

Рецептів ведичної кухні величезна кількості, абсолютна більшість страв доступні і прості у приготуванні, головне тут – не перестаратися зі спеціями.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *