Дієта для годуючої матері

Загальновідомо, що ідеальної дієти для годуючих мам просто не існує на увазі масштабності відмінностей в їх організмах. У кожної людини своя мікрофлора в кишечнику, а значить і всмоктування речовин з однаковою їжі відбувається по-різному. Також слід відзначити той факт, що у кожної людини своя імунна система, а відповідно і реакції на алергени і антигени-антитіла.

Дієта для годуючих мам підбирається індивідуально відповідно до режиму харчування матері, увагу слід також приділяти стільцю дитини, газоутворення і станом шкіри у нього. Нашкірних реакція у новонароджених може з’являтися на будь-якій ділянці шкіри, при цьому найчастіше в першу чергу реагують на неправильне харчування такі ділянки як сідниці, щоки, завушна область, шкіра гомілок, волосиста частина голови ліктьові і підколінні згини.

Дієта для годуючої матері : основні принципи

У випадку, якщо мати потребує якомусь медикаментозному лікуванні, воно може провадитися лише після консультації у педіатра, в даний період відношення мами до лікарських препаратів повинен бути навіть суворіше ніж у період вагітності, оскільки в цей час плацента не виконує покладеної на неї в Минулого бар’єрної функції.

Кожен продукт слід вводити окремо. Це дозволить стежити за реакцією малюка. Обов’язково ведення харчового щоденника – він допоможе докопатися до істини у разі потреби, і не забути ні про що. Слід пам’ятати, що часто діти реагують не після першого прийому матір’ю нової їжі, а після другого або навіть третього. Звичайно ж, заборонений прийом алкоголю у будь-якому його вигляді.

Слід відмовитися від наступних продуктів, які можуть викликати кишкові та алергічні реакції:

– Капусту, виноград, огірки, гарбуз, помідори, морква, полуницю, ківі, банани, апельсини;

– Сосиски, копченості, ікру;

– Кетчупи, майонези

– Солодкі газовані напої;

– Продукти, що містять консерванти;

– Рибні та курячі бульйони;

– Рафіновані вуглеводи: шоколад, манну кашу, тістечка.

Дієти для схуднення для годуючих : рекомендації

Перші два дні після пологів:

– Сухі хлібці або підсушений зерновий хліб;

– Гречана каша на воді, приправлена ​​олією;

– 2-3 волоських горіха;

– Шматочок сиру;

– Шматочок відвареної яловичини;

– Рідина до 2х літрів: настій чаги або кропиви, мінеральна вода без газу.

Починаючи з третьої доби дієта розширюється:

– Кількість рідини обмежується до 0.8-1 літра, адже на 3-4 добу приходить прилив молока;

– Овочі запечені, парені, тушені: ріпа, кабачок, цвітна капуста, бруква;

– Запечене у фользі зелене яблуко;

– Неміцний компот із сухофруктів;

– Один стакан біфідопростокваші, молока або ряжанки;

– Каші з цільнозернових пластівців;

– Супи (вегетаріанські) з невеликим кол-вом картоплі;

– Висівки (в якості харчової добавки для профілактики запорів, і як джерело вітамінів В).

З сьомих доби продовжуємо розширювати дієту:

– Некостістий неміцний яловичий бульйон;

– Бурий рис і пшоняну кашу;

– Відварену рибу;

– Сир;

– Настій кропиви;

– Свіжі зелені яблука;

– Плавно, кількість рідини збільшується до 2-2.5 літрів;

– При необхідності – настоянка петрушки або деревію.

Оскільки до 21 дня у дитини вже починають функціонувати ферментативні системи і кишечник остаточно заселяється кишковою флорою, відбуваються чергові зміни в раціоні:

– Яйця;

– Відварна курка;

– Буряк;

– Запечений у шкірці картопля;

– Вівсяна каша;

– Сухе печиво (галети);

– Лимон, груші;

– Страви із сої;

– Журавлинний і брусничний морси;

– Страви із сої.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *