Гіпоалергенна дієта

На сьогоднішній день, алергія є одним з найпоширеніших захворювань. Адже неспроста ж е назвали хворобою XXI століття. Страждати алергією може будь-який: і дорослі, і діти, і міські жителі, і сільські. Алергія – підвищена чутливість організму людини до тих чи інших речовин (подразників), яка при контакті з подразником може проявитися найрізноманітнішими способами (реакціями).

Якщо людина страждає харчовою алергією, то йому може допомогти тільки гіпоалергенна дієта. Суть полягає в тому, що б виключити з раціону пацієнта так звані алергени (подразники), тобто речовини, які можуть викликати алергічні реакції. Безумовно, такі дієти призначаються в індивідуальному порядку, після того, як пацієнт пройшов всі необхідні тести, що виявляють список конкретних алергенів. Кормі цього, лікарі часто радять вдаватися до більш широким гіпоалергенним дієтам, які спрямовані на виключення всіх висококалорійних продуктів, які найчастіше є алергенами. Також значною мірою обмежуються продукти среднеаллергенной категорії.

Існує багато різних гіпоалергенних дієт, що враховують фізичний стан людини, наприклад: гіпоалергенна дієта для годуючих мам, гіпоалергенна дієта для дітей і так далі.

Гіпоалергенна дієта повністю виключає з раціону такі продукти:

1) Яйця;
2) Сири, молочні продукти;
3) Морепродукти (більшість сортів риби, червону і чорну ікру);
4) Соуси, приправи, спеції;
5) Всі консервовані та мариновані продукти (особливо магазинні);
6) копченості (ковбаси, сардельки, сосиски, риба, м’ясо);
7) Всі цитрусові фрукти;
8) Оранжеві і червоні ягоди і фрукти (сливи, гранати, хурма, виноград, вишня, суниця, малина, червоні яблука, дині, ананаси і так далі);
9) Червоні овочі (буряк, червоний перець, морква). Також заборонені селера, щавель, квашена капуста, баклажани;
10) Фініки, інжир, родзинки, курага;
11) Йогурт, ароматизовані жувальні гумки;
12) Усі фруктові і газовані напої;
13) Шоколад, мармелад, карамель;
14) Усі сорти грибів;
15) Горіхи, мед;
16) Усі екзотичні для даної місцевості продукти;
17) Усі продукти, до складу яких входять емульгатори, консерванти, ароматизатори, барвники;
18) Весь алкоголь;
19) Какао, каву.

Продукти, які обмежує гіпоалергенна дієта:

1) Трав’яні відвари;

2) Деякі овочі (бобові, зелений перець, горох, картопля);

3) Деякі фрукти і ягоди (брусниця, журавлина, кавун, чорна і червона смородина, абрикос, персик, банан);

4) Індичка, кролі, конина, баранина, жирна свинина;

5) Кукурудза та гречка;

6) Деякі зі злаків (жито, пшениця).

Нізкоаллергенная продукти, які дозволяються для вживання:

1) Морський окунь, тріска і деякі інші види риби;

2) Курка, свинина, нежирна яловичина;

3) Кисломолочна продукція (сир, ряжанка, кефір, натуральні йогурти без харчових добавок);

4) Овочі і зелень (ріпа, кабачки, петрушка, шпинат, брокколі, огірки, брюссельська і цвітна капуста і т.д.);

5) кукурудзяні, гречані та рисові хлібці;

6) Нирки, мова та печінку;

7) Груші, біла черешня, агрус, біла смородина, зелені яблука;

8) Вершкове масло, соняшникова і оливкова олія;

9) Негазована мінеральна вода;

10) Відвар шипшини, компот із груш та яблук, неміцний чай;

11) Чорнослив, груші і сушені яблука.

Гіпоалергенну дієту необхідно дотримувати впродовж 2-3 тижнів для дорослих та 7-10 днів для дітей. Якщо пацієнт пішов на поправку за цей період – дозволяється поступове додавання заборонених продуктів, по одному. Якщо протягом 3-х днів після вживання чергового нового продукту будуть присутні ознаки алергічної реакції – він є алергеном. Вкрай важливим є додавання нових продуктів у раціон не частіше ніж один раз на три дні, так як алергічна реакція може виявлятися і при накопиченні декількох алергенів одночасно.

Важливо: перед початком гіпоалергенної дієти – обов’язково проконсультуйтеся у лікаря!

Отказное письмо – это официальный документ, выданный уполномоченной организацией, в котором говорится, что продукция не относится к объектам обязательного государственного регулирования. Необходимо отказное письмо вниис, посетите www.allsert.ru, здесь все что вам нужно

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *