Виноградна дієта

Виноград володіє великою кількістю корисних властивостей. На сьогоднішній день він широко використовується для лікувальних цілей. В дієтології з цього продукту виготовляють косметичні засоби. Виноград – це смачний і ситний продукт, тому сумувати за ласощів і голодувати Ви не будете. Є кілька видів виноградних дієт.Вибравши для себе більш відповідну дієту, Ви скинете зайві кілограми, а також відновите обмін речовин, поповніть організм вітамінами (Р, К, В, С, А) і мінералами (цинк, залізо, фосфор, магній, кальцій, калій), збільшите рівень гемоглобіну. Цей фрукт є природним антиоксидантом. Багато людей говорять у своїх відгуках, що виноградна дієта – одна з найкорисніших і результативних дієт.

Ми рекомендуємо Вам, перед початком виноградної дієти проконсультуватися у лікаря.

Виноградна моно дієта, яка розрахована на три дні, допоможе скинути до двох кілограмів.

У перший день з’їжте півкілограма винограду. На другій – приблизно 1,5 кілограма. На третій – 2 кілограми. Цю денну порцію необхідно розділити на п’ять-шість прийомів і їсти через кожні 2 години. Крім вживання винограду можна пити трав’яні чаї і мінеральну воду.

Виноградна дієта строком 4 дні, дозволить скинути до трьох кілограм. Вона відрізняється тим, що меню складається не тільки з винограду.

Перший день.

На сніданок потрібно з’їсти 100 грам винограду, 1 ст. л. мюслі, 150 грам йогурту і половину апельсина.

На обід приготуйте гарбуз з салатом і виноградом (150 грам салату, 100 грам винограду, 250 грам гарбуза і 1 ст. Ложка волоських горіхів). Наріжте кубиками гарбуз і трохи обсмажте на вершковому маслі, ягоди винограду поділіть на половинки, салат перемішайте з гарбузом. У масло, на якому смажилася гарбуз, додати 1/4 склянки бульйону з овочів і трохи гірчиці або оцту – буде непогана заправка для страви. Зверху посипте волоськими горіхами. До салату можна додати кілька шматочків буженини.

Вечеря буде складатися з фруктового салату (100 грам винограду, 50 грам ананаса, 1/4 папайї, 1 ст. Л. Лимонного соку і 1/4 склянки води). До всього цього можна додати шматок курячої грудки.

Другий день.

На сніданок з’їжте лимонний йогурт (200 грам йогурту, 1 ст. Ложка соку лимона).Збиваємо все в міксері і додаємо 150 грам винограду.

На обід приготуйте креветки з рисом (5 ст. Ложок рису, 5 шт. Креветок, 100 грам винограду). Рис потрібно відварити, а потім перемішати з виноградом. Обсмажити в оливковій олії креветки, поперчити, посолити і покласти на виноградно-рисовий гарнір.

Вечеря буде складатися з овочів і картоплі (100 грам картоплі, одна морквина, трішки кореня селери, стебло цибулі). Овочі поріжте і залийте 1 ст. бульйону. Гасити 15 хвилин під кришкою, додавши по своєму смаку перець, лавровий лист, сіль.Приготовану страву заправте 1 ч. ложкою сметани. На десерт пропонуємо з’їсти темний виноград.

Третій день.

На сніданок з’їжте бутерброд з сиром (хліб намазати дуже товстим шаром сиру, зверху покласти розрізані виноградні ягоди).

В обід приготуйте тушковану капусту з рибою і виноградом (150 грам квашеної капусти, 300 грам рибного філе, 50 грам винограду і одна цибулина). Лук з капустою тушкуйте в рослинній олії десять хвилин. Потім на капусту покладіть виноградні ягоди і рибне філе, і тушкувати ще десять хвилин.Можна поперчити.

Вечеря буде складатися з виноградного желе (50 грам винограду, 5 грам желатину, 150 міліграм виноградного соку і половина яблука). Желатин замочіть в кип’яченій воді, а потім додасте його в сік. В отримане рідке желе додасте шматочки яблука і винограду, поставити на 1:00 в холодильник.

Четвертий день.

На сніданок приготуйте собі скибочку хліба з виноградом і сиром. Намажте на хліб сир, заправлений перцем і сіллю, зверху присипати зеленою цибулею. На десерт з’їсти 150 грам винограду.

На обід – виноградні млинці (3 ст. Ложки борошна, одне яйце, 100 мілілітрів води).Замісити тісто, нажарьте трохи млинців. Начинку зробіть із 150 грам нежирного сиру, 50 грам винограду і 1 ст. ложки мінеральної води. Млинці посипте корицею.

На вечерю буде індичка з грибами і овочами (50 грам індички, 50 грам печериць, 50 грам винограду, 1 морква, 100 грам брокколі, 2 ст. Ложки сметани). Індичку поріжте тонкими шматочками і посмажте, брокколі відваріть в киплячій воді протягом пари хвилин. Печериці порізати навпіл, моркву натріть на тертці. Всі ці продукти покладіть в каструлю, додайте півсклянки бульйону і тушкуйте протягом десяти хвилин. Після приготування додайте виноград і сметану. Дозволяється з’їсти трохи відвареного рису.

Виноградна моно дієта розрахована на 7 днів, яка дозволяє схуднути до чотирьох кілограм.

Перший день передбачає голодування. Дозволяється пити тільки мінеральну або столову воду без газу. З другого по сьомий день – з’їдайте по 1,5 кілограма винограду на добу. Прийом слід розділити на 5 порцій. Протягом цього тижня потрібно випивати в день мінімум півтора літра води.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *