Імбирна дієта

Імбир – товариш здоров’я.

Це диво-рослина цінне тим, що воно допомагає позбавитися від розладів травного тракту, а так само нормалізувати рівень холестерину в крові. Як результат – позитивний вплив на масу тіла. Поліпшення самопочуття й фізичного стану теж на рахунку заслуг кореня імбиру.

Наші предки більше 5000 років тому використовували імбир в медичних цілях, а так само брали його в їжу. А в 16 столітті король Генріх VIII наказував використовувати імбир в цілях лікування хворих на чуму, після чого це рослини стало популярним. За часів королеви Єлизавети І імбир став ще більш популярним. У Вест-Індії, куди імбир імпортували в 19-столітті, це рослини теж користується успіхом. Батьківщиною цього корисного рослини є Африка, Австралія і Латинська Америка.

Складовими елементами кореня імбиру є ефірні олії, які стабілізують кислотний баланс в травному тракті. Це золота знахідка для страждаючих здуттям живота.

Імбир допоможе скинути жир!

Одне з найцінніших властивостей імбиру – зниження рівня холестерину в крові, накопичення якого є однією з причин ожиріння.

Приправа з імбиру, настоянка цього кореня і просто імбир в чистому вигляді є дуже цінними для травної системи організму. Він допомагає очищати шлунково-кишковий тракт, печінку, а так само допомагає боротися з кишковими паразитами. Так що в питанні схуднення йому потрібно віддати належне місце.

Ось кілька способів приготувати цей корисний продукт:

Чай з імбиру перед їжею допоможе придушити апетит і поліпшить травлення. Для приготування цього чудо-напою потрібно нарізати ½ склянки імбиру, залитий його 3-ма склянками води і на протязі 10-ти хвилин прокип’ятити. Додайте меду і насолоджуйтеся смачним і корисним питвом.
Приймайте імбир в чистому вигляді. Невеликий шматочок цього кореня перед едой – відмінний варіант.
Тертий імбир додайте в овочеве рагу.
Той же тертий імбир заправте лимонним соком і підсолити. Приймати краще незадовго до їжі.
Поради у вживанні імбиру.

Вживати імбир бажано протягом одного тижня. А зберігати краще в холодильнику або в морозильній камері.

З заколисуванням або ранковою нудотою імбирний чай допоможе впоратися на раз-два. Пити потрібно дрібними ковточками.

Свіжий імбир можна замінити меленим в пропорції 1/8 ч.л. меленого = 1 ст.л. свіжого. Але для чаю мелений імбир не підходить.

Якщо шкірка імбиру стала поморщену, такий корінь краще не купувати, так як це сигнал про те, що він не свіжий.

У всьому потрібна міра. Надлишок імбиру в харчуванні може призвести до подразнень у роті, нудоти і печії.

Якщо Ви приймаєте аспірин чи інші речовини, разжіжівающіе кров, не вживайте імбир без консультації з лікарем.

Будьте здорові!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *