Топ-8 корисних для фігури десертів

Сідаючи на дієту, безліч людей моментально відмовляються від усіх солодощів – така поведінка зовсім не схвалюється дієтологами. Адже глюкоза – головний компонент обміну речовин організму, і життєво для нього необхідна. Крім того, саме глюкоза приносить нам відчуття задоволеності і щастя. Інша справа – джерела глюкози і цукру і їх кількість в добовому раціоні. У цій статті ми вам розповімо про десерти, які не тільки не приносять шкоди для фігури, а навпаки, корисні для неї.

Мед

Мед по калорійності практично ідентичний цукру, але на відміну від свого родича містить безліч корисних речовин – амінокислоти і вітаміни. А ще – ферменти, які допомагають кращому травленню.Мед – відмінне жовчогінне засіб, воно допомагає ефективніше чистити печінку. А від стану даного органу залежить стан шкіри і наше загальне самопочуття. Так що в невеликих дозах мед необхідно включати в раціон, але з обережністю – іноді він здатний викликати алергічну реакцію. Для фігури буде корисніше ложка меду, ніж бутерброд з батона з маслом і ковбасою. І не потрібно замінювати медом цукор в десертах і випічці – при термічній обробці повністю руйнується структура цукрів, які в нього входять, і в результаті утворюються канцерогени, що завдають шкоди організму.

Сухофрукти

Сушений інжир замість батончика, фінік – замість тістечка. Крім значного списку корисних речовин, що допомагають боротися зі слабкістю і анемією, ці сухофрукти володіють ще і легким проносним дією, тобто допомагають організму очистити кишечник, вивести зайву воду з організму, стимулюють обмін речовин.Відмінний помічник організму під час дієти!

Пастила

Це слов’янське традиційне блюдо готують з м’якоті ягід (смородини, малини, брусниці) і збитого пюре яблук кислих сортів. Готують її в російській печі, так як вона дає поступове зниження температури, яке допомагає пастили підсихати рівномірно. Кілька тонких шарів пастили згортають у солодкі трубочки. Виходить в міру солодке, натуральне, насичене пектином блюдо. Саме пектин робить його ще корисніше, так як він захищає слизові оболонки від подразнень і виводить токсини з організму.

Зефір

Цей десерт, по суті – яєчний білок, збитий разом з желюючий речовинами, і чудово, якщо цією речовиною буде не желатин, а справжній рослинний пектин. Так що необхідно звертати увагу на склад і вибирати зефір без джему в начинці і шоколадної оболонки, які збільшують кількість шкідливих калорій.

Мармелад

Ще один десерт, який заснований на желирующих особливостях пектину. Мармелад готується з ретельно проварених ягідних і фруктових пюре. А для того, щоб апетитні кубики не злипалися один з одним, їх обвалюють у цукровій пудрі або цукрі. Але існують і різновиди мармеладу для діабетиків, де замість цукру використовується фруктоза. Саме такі різновиди самі корисні для фігури.

Халва

Цей десерт зі Сходу дуже солодкий і сильно калорійний – що тут можна сказати про користь цього продукту. Але якщо подивитися уважніше на її склад, стане ясно, чому потрібно робити вибір на її користь. Натуральна халва готується з подрібненого насіння соняшнику або кунжуту з додаванням горіхів і меду. Є халву – все одно, що горіхи з медом: корисно і смачно, головне не переїдати.

Свіжі ягоди і фрукти

Фруктоза в складі фруктів в півтора рази солодша за цукор, але при цьому містить меншу кількість калорій, тому чисто об’єктивно фруктів потрібно менше, ніж цукерок для отримання задоволення від десерту. Крім того, в них міститься клітковина, необхідна для відчуття ситості, і велика кількість речовин позитивно впливають на організм.

Кремлівська суміш

Рецепт цієї страви напевно відомий нашим мамам і бабуся – в свій час це було єдине можливе засіб для підйому імунітету, для боротьби із загальною слабкістю, серцевими перебоями і анемією. Незважаючи на велику кількість на полицях аптек харчових добавок, так звана «Кремлівська суміш» досі залишається корисним і натуральним десертом, який можна вживати в профілактичних цілях.

Для приготування вам знадобляться лимони, волоські горіхи, мед, родзинки, чорнослив і курага в рівних частинах. Всі складові необхідно подрібнити у блендері або пропустити через м’ясорубку. Приймати по дві столові ложки щодня.

Коли їсти солодке?

Найкращий час – ранок і обід: тоді всі калорії, отримані з солодощів, використовуються. Зазвичай рівень глюкози знижується після 16:00 – в цей час дозволяється поповнити запаси солоденьким, але тільки якщо точно знаєте, що ввечері пройдетеся з роботи додому пішки або відвідайте тренування.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *