«Безвідходне виробництво». Про користь яєць

Переважна кількість людей люблять курячі яйця. Їх вживають на сніданки, причому в будь-якому вигляді, смажені, варені, у вигляді омлету, вони ж додаються в безліч салатів, значно покращуючи їх смак, і використовуються при приготуванні інших страв.

Дійсно, цей продукт дуже корисний, смачний, а використовувати його можна повністю, от таке от безвідходне виробництво.

Правда слід зазначити, що яєчну шкаралупу, яка також дуже корисна нашому організму, потрібно використовувати лише у тому випадку, коли яйце відрізняється свіжістю, тобто йому не повинно бути більше одного-двох днів. Ще краще, якщо знесено воно буде домашньої курочкою.

Вживається шкаралупа від варених яєць, хоча, звичайно ж, від яєць, зварених круто, вона не відрізняється такою високою активністю, але зате її значно легше перетворити в цілющий порошок.

Перед варінням яйця слід ретельно промити під струменем теплої води з застосуванням мила і добре прополоскати.

Приготовлену шкаралупу, вірніше отриманий з неї порошок, зберігають у скляному посуді з темного скла або ж в темному місці.

В обов'язковому порядку цей продукт рекомендований до вживання вагітним жінкам і годуючим матерям, дітям, віком від одного року до п'яти років з метою профілактики захворювань кісткової системи, молодим людям у віці вісімнадцяти-дев'ятнадцяти років.

Але й дорослим людям не варто нехтувати яєчною шкаралупою і двічі на рік в профілактичних цілях для попередження таких захворювань, як остеопороз, карієс та інші недуг кісткової системи та хребта.

Не забувайте і про те, що вона є відмінним засобом для виведення з організму радіонуклідів з організму, з цієї причини її слід вживати проживають в осередках радіоактивного зараження, так як шкаралупа перешкоджає накопиченню в кістковому мозку стронцію-90.

Особливо корисна яєчна шкаралупа на початку року, коли відбувається уповільнення кальцієвого обміну.

В залежності від віку та самопочуття, слід приймати від півтора до дев'яти грамів щодня протягом від одного до трьох місяців.

Робити це можна шляхом додавання порошку з яєчної шкаралупи в каші, сир, краще, якщо приймати його ви будете під час вечері.

Давайте ж познайомимося з деякими рецептами, до складу яких входить цей цінний продукт.

Якщо у вашому організмі присутній дефіцит кальцію, то вам буде потрібно покласти в літрову банку шкаралупу від десяти сирих яєць і залити її до повного покриття яблучним оцтом. Накрийте банку і настоюйте засіб протягом одного-двох днів.

Вже через добу можна почати прийом по чайній ложці щодня перед відходом до сну, так як саме в нічний час відзначається краще засвоєння кальцію.

Такого ж результату можна досягти, якщо просто залити сухий порошок з яєчної шкаралупи яким цитрусовим соком або ж кефіром.

При такому страшному захворюванні, як туберкульоз, особливо при туберкульозі кісток, вам слід вимиту і висушену яєчну шкаралупу одного яйця подрібнити до стану порошку. Візьміть невелика його кількість (на кінчику ножа) і змішайте з однією столовою ложкою лимонного соку.

А ось на цей рецепт особливу увагу слід звернути представницям прекрасної статі, так як запропоноване засіб використовується при аменореї, тобто, за відсутності місячних і при опущенні матки.

Для його приготування вам потрібно змолоти в кавомолці шкаралупу від п'яти сирих яєць і змішати її з двома-трьома дрібно нарізаними лимонами разом зі шкіркою і додати в суміш мед за смаком.

Яєчна шкаралупа успішно застосовується і для приготування домашніх косметичних засобів.

Для приготування скрабу слід змішати подрібнену шкаралупу від одного яйця з кавовою гущею, що залишилася після випитої вами чашечки кави. Отриману масу слід нанести на обличчя, уникаючи областей очей і рота. Легкими рухами помасажуйте шкіру дві-три хвилини. За цей час скраб впорається з омертвілими клітинами, які слід змити теплою водою, після чого накладіть на обличчя крем, відповідний вашому типу шкіри.

Проводити таку процедуру рекомендується для жирної і нормальної шкіри кілька разів на тиждень, а для сухої – один раз.

Можна приготувати самостійно і косметичне молочко. У рівних пропорціях змішайте воду і молоко, додайте в розчин порошок яєчної шкаралупи, щоб вийшла щільна суспензія.

Таке молочко добре використовувати для вмивання.

А для волосся теж можна приготувати засіб, що сприяє їх зміцненню.

Ретельно вимийте п'ять яєць, позбавте їх від внутрішнього вмісту і ошпарити окропом шкаралупу, після чого залийте її яблучним оцтом.

Наполягайте суміш протягом доби в холодному місці. Потім шкаралупу слід вийняти, просушити, подрібнити в кавомолці і пересипати в посуд з щільною кришкою, краще з темного скла.

Приймати порошок потрібно по чайній ложки на день, розділивши кількість на кілька прийомів під час їжі (наприклад, посипаючи їм блюдо).

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *