Березовий сік

Береза вважається споконвічно російським деревом. Про лікувальні властивості берези і березового соку ходять легенди. Багато хто приходить в березовий ліс для того, щоб набратися сил, просто постоявши під деревами або посидівши, притулившись до них спиною. Про березовий сік також відомо давно. Його широко використовують як кулінари, так і народні цілителі. За старих часів на Русі березу зводили в якесь божество, якому поклонялися. Дерево знайшло своє застосування і в традиційній медицині. Для лікування багатьох недуг застосовують не тільки березовий сік, але також березові бруньки і листя.

Однак найпоширенішим народним засобом є березовий сік. Його включають в настої і інші соки. Наприклад, березовий сік добре очищає організм від шлаків і токсинів, знімає больові напади при мігрені, сприяє розсмоктуванню солей при артриті, ревматизмі, покращує обмін речовин, що корисно при запорах, кишкових кольках і спазмах, а також при ожирінні і хронічних гастритах.

Для цих цілей готують збірний напій. Беруть 150 грам брусничних ягід, розминають дерев'яною ложкою, віджимають сік, після чого додають літр березового соку і варять в емальованому посуді на слабкому вогні 5 хвилин. Потім суміш проціджують, додають до неї столову ложку меду. Березово-брусничний напій приймають в теплому вигляді три рази на день по столовій ложці за 30 хвилин до трапези протягом 3 днів. Потім можна зробити перерву і повторити ще на таке еже час. При хронічних запаленнях печінки та підшлункової залози можна приготувати березово-вівсяний напій. Стакан промитого вівса заливають півтора літрами березового соку, потім настоюють в холодильнику 12:00.

Після наливають в каструльку і доводять до кипіння, потім проварюють на слабкому вогні, поки не випарується половина відвару. Потім дають відстоятися до кімнатної температури і проціджують. П'ють щодня 3 рази в день за півгодини до прийому їжі курсом до 3 місяців. До речі, березовий сік прекрасний сечогінний засіб, що показано для виведення каменів і піску з нирок і сечового міхура. Літр березового соку додають до подрібненим коріння пирію, варять на слабкому вогні так, щоб обсяг зменшився в два рази. П'ють відвар по столовій ложці щогодини до 10 разів на день.

При застуді, грипі, ангіні, бронхіті і пневмонії березовим соком рекомендується полоскати горло. Від гаймориту можна закопувати свіжий березовий сік по 5 крапель у кожну ніздрю три рази на день. При кашлевих нападах допомагає аирного-березовий відвар. Для його приготування столову ложку кореневища лепехи, яку варять у ємності з добре закритою кришкою протягом 15 хвилин. Попередньо кореневища заливають 3 склянками березового соку. Настоюється відвар 2:00, а потім проціджують і приймається в теплому вигляді три рази. Дається півсклянки за півгодини до їди. До відвару корисно додавати столову ложку меду.

Ми вам також хочемо порекомендувати купувати теплові насоси за адресою noviterm.com.ua. Бо саме там вас чекає величезний вибір цього типу насосів по самим хорошим цінами. Запевняємо вас, що ви не пошкодуєте купивши насос на даному сайті.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *