Брусничне «ліки»

Відомо, що брусниця містить в собі велику кількість вітамінів, тому її по повному праву називають ягодою-вітаміноносітелем. Крім вітамінів в брусниці містяться цукри і органічні кислоти, що робить її неймовірно цінною.

Перед тим, як ознайомитися з тими рецептами, які пропонує народна медицина, слід знати, що брусничний сік і ягоди протипоказані людям при виразці шлунка і кишечника, крім усього не рекомендується вживати їх і при хворобах нирок.

При високій температурі рекомендується вичавити сік з ягід брусниці, додати в нього трохи теплої води і випити цей напій.

Допомагають налагодити роботу кишечника ягоди брусниці при запорах. Візьміть ягоди, переберіть і добре промийте. Залийте їх водою і залиште на всю ніч. Вранці процідіть. Отримана вода володіє відмінним проносну дію. Крім усього цей рецепт також використовують і для виведення паразитів.

При головних болях під час грипу, застуди або ж при підвищеному тиску використовують наступний засіб. Візьміть п'ятдесят грамів брусничного соку, три чверті теплої води, змішайте все і додайте мед або цукор за смаком. Засіб приймають по половині склянки після прийому їжі до чотирьох разів на день.

При енурезі можна спробувати даний рецепт. Для приготування кошти візьміть ягоди і листя брусниці, додайте до них дві ложки звіробою. Всі інгредієнти заливають трьома склянками води і кип'ятять близько десяти хвилин. Даний засіб починають вживати, починаючи з четвертої години вечора, причому його необхідно випити повністю.

Можна використовувати ягоди брусниці і для догляду за волоссям, зокрема при випаданні волосся і при лупи. Просто заваріть ягоди брусниці в окропі, потім процідіть і обполіскуйте отриманим настоєм волосся.

При стоматиті брусниця надає відмінний лікувальний ефект. Десять грамів брусничних листя залийте склянкою гарячої води і на водяній бані кип'ятіть протягом півгодини. Після остудіть і процідіть відвар. Потім додайте води до початкового об'єму. Цей відвар використовують для полоскання рота кожні 3:00.

Для профілактики простудних захворювань скористайтеся даними рецептом. Візьміть двісті грамів брусничних ягід і залийте їх літром горілки. Ємність з настоєм ставлять у темне місце на два тижні. Періодично настій рекомендується струшувати. Через два тижні настій буде готовий, причому проціджувати його не треба. Для профілактики засіб приймають при охолодженні по дві ложки до двох разів за день.

Будьте здорові!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *