Червоний рис

Якщо вам так само, як і мені, набридла картопля на гарнір, цей рецепт вас порадує. Хтось із моїх їдців сказав, що рис майже як з плову. Але ми-то з вами розуміємо, що плов – це зовсім інша пісня. Цей рис – прекрасний спосіб урізноманітнити меню. Він володіє насиченим смаком за рахунок того, що вариться на бульйоні з додаванням цибулі і часнику.

Інгредієнти:

200 г рису (я беру пропарений)

1 невелика цибулина

2 зубчики часнику

600 мл курячого бульйону (можна використовувати воду)

сіль за смаком

1 ст.л. томатної пасти

Цибулю і часник дрібно рубаємо і обсмажуємо в сотейнику на рослинному маслі з протягом 3-4 хвилин.

Додаємо томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще 2 хвилини.

Вливаємо в сотейник бульйон, солимо за смаком, доводимо до бульбашкового кипіння.

Всипаємо рис.

Розмішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на невеликому вогні на 15 хвилин. Вся рідина повинна випаруватися.

Все, рис можна подавати.

Приємного апетиту!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *