Головна героїня річного меню – окрошка

Влітку в спеку більшу частину людство віддає перевагу окрошка. Окрошка – це холодний суп, у якому нарізані продукти залиті квасом, кефіром або іншою рідиною. Тому ми вам пропонуємо приготувати окрошку на обідньому столі в Єкатеринбурзі.

Слово «окрошка» походить від слова «кришити». По суті, в цю страву можна покришити практично будь-які продукти.

В даний час в окрошку обов'язково кришиться варену картоплю і огірки, як свіжі, так і мариновані. Заливають за бажанням або квасом, чи сироваткою, або кефіром, або йогуртом, також можна залити і кип'яченою водою, в яку додається яблучний оцет, головне – заливка повинна бути холодною.

Заправляється окрошка майонезом, сметаною або гірчицею.

Щавельная окрошка

Буде потрібно: огірки, пучок щавлю, редиска, картопля, зелений лук, ковбаса, сметана для заправки і сіль. Кількість інгредієнтів підбирається за бажанням.

Спосіб приготування: щавель необхідно промити, нарізати і відварити, потім відокремити листя від відвару, остудити. Редис та огірки натерти на тертці і нарізати дрібно. Картопля, яйця та ковбасу відварити, потім порубати дрібно яйця, картопля розім'яти, нарізати ковбасу.

Всі інгредієнти змішуються, заливаються холодним відваром щавлю, додається сіль за смаком, сметаною окрошку заправляють перед подачею на стіл.

«Дачна» окрошка

Буде потрібно: два огірка, п'ять редисок, зелень кропу, петрушки, салат, цибуля зелена, кілька сосисок, два яйця, хрін, квас для заливки., Для заправки змітала, сіль.

Спосіб приготування: огірки і редис дрібно покришити, зелений лук порізати, пом'яти виделкою і посипати сіллю. Зелень треба подрібнити. Все перемішати, додати натертий хрін, подрібнені яйця, потім все залити квасом, заправивши сметаною.

Окрошка з м'ясом яловичини

Буде потрібно: три картоплини, 100грам яловичини, три огірка, цибуля зелена, 0,5 літра квасу, гірчиця, сіль і цукор за смаком.

Спосіб приготування: філе яловичини відварити, нарізати невеликими шматочками, відварну картоплю нарізати кубиком, подрібнити цибулю, огірки натерти на тертці, додати за смаком сіль, цукор і гірчицю, залити квасом і заправити сметаною.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *