«Гвоздь» літнього відпочинку – шашлик

Влітку часто їздять на відпочинок, на природу або на дачу, але одне блюдо об'єднує даний відпочинок – шашлик. Блюдо «просте», але в той же час «чарівне», воно здатне дати відчуття свята та відпочинку. Але якщо ви виїжджаєте на природу, то не забудьте взяти собі подушки, щоб було комфортніше сидіти на землі.

Слово «шашлик» походить від слова «дуля», що означає вертел, по суті, шашлик – страва, яку засмажити на вертелі.

В сучасному світі шашлик готують з яловичої вирізки, баранини, свинини, телятини, птиці, нирок, шинки, печінки, сосисок, риби, овочів і навіть фруктів.

М'ясо для шашлику нарізають невеликими шматками, складається в посуд, маринується в оцті, лимонному соці, вини або кефірі. Сіль за смаком, а також перець, томатний соус і ріпчасту цибулю – обов'язкові інгредієнти шашлику. Перемішавши все, накривають кришкою і ставлять в прохолодне місце для маринування на кілька годин. Після чого шматки шашлику нанизують на шампур, смажать на мангалі з гарячим вугіллям, час від часу перевертаючи шампур так, щоб рівномірно обсмажити шматки з усіх сторін.

Шашлик по-узбекски

Вам буде потрібно: баранина 1кг, ріпчаста цибуля 4шт, насіння коріандру, червоний і чорний перець, томатна паста, сіль за смаком.

Спосіб приготування: Баранину нарізують дрібними шматочками по 30г. Лук пропустити через м'ясорубку, додавши насіння коріандру, чорний і червоний перець, сіль, все перемішується, і коштує не менше доби в холодильнику.

Подається шашлик по-узбецьки, посипаний зеленню петрушки і зеленою цибулею.

Курячий шашлик

Вам буде потрібно: курка 2кг, ріпчаста цибуля 4шт, пиво 0,5 літра, часник, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: курку промивають, відділяють м'ясо від кістки, нарізають невеликими шматками, солять, перчать, посипають часником подрібненим, додають нарізану цибулю, все заливається пивом і ставиться на ніч у прохолодне місце.

Овочевий шашлик

Буде потрібно: картопля 4шт, помідор 8шт, ріпчаста цибуля 2шт, корінь селери, біле сухе вино.

Спосіб приготування: овочі нарізають кружечками, на шампура нанизуються все по черзі, під час смаження шашлик необхідно поливати вином.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *