Як правильно приготувати люля-кебаб?

Як правильно приготувати люля-кебаб? Якщо коротко, то люля-кебаб – це довгаста котлета з баранини, нанизана на шампур і обсмажена на вугіллі. Єдиного рецепта приготування люля-кебаб не існує. Можна сміливо сказати: скільки кухарів, стільки і рецептів, оскільки вибір і дозування супутніх спецій дуже різноманітні.

Головне в люля-кебаб, звичайно ж, м'ясо. Бажано, щоб це була ягнятина, тобто м'ясо баранчика у віці не старше одного року. Справжні східні гурмани віддають перевагу пустити баранчика на люля-кебаб в квітні, коли він поїсть молодий зеленої травички. Тоді його м'ясо відрізняється особливою ніжністю.

Купуючи баранину на ринку, майте на увазі, що у ягнятини м'якоть блідо-червоного кольору з легкими жировими прожилками і майже не пахне. У підрослого тваринного воно червоне і володіє специфічним запахом. Також уважно поставтеся до вибору курдючного жиру. Якщо помилитеся і купити неякісний, то навіть його невелика добавка може зіпсувати страву.

Для приготування люля-кебаб вам знадобиться: на 1 кг ягнятини (ну, в крайньому випадку, молодої баранини) – 5 цибулин, 50-70 г курдючного жиру (його можна замінити вершковим маслом або свинячим салом, якщо, звичайно, немає упередження проти свинини ), сіль, перець, лимон, зелень та спеції за смаком.

Отже, продукти для приготування люля-кебаб заготовлені, починаємо готувати.

М'якоть молодої баранини потрібно очистити від сухожиль і плівок, промити і просушити. Тепер м'ясо треба подрібнити. За класичним рецептом і м'ясо і курдючне сало разом з цибулею слід дуже дрібно нарубати старовинним кинджалом. Якщо він у кухонного начиння відсутній, то підійде і простий гострий ніж. Прихильники технічного прогресу можуть подрібнити ці інгредієнти в м'ясорубці або блендері.

Ретельно вимішайте фарш руками, приправити сіллю, перцем, соком вичавленого лимона, рубаною зеленню та іншими спеціями. Знову пропустите отриману масу через м'ясорубку і повторно вимісіть.

Щоб люля-кебаби в процесі готування не розвалювалися і не зісковзували з шампура, як це нерідко трапляється у недосвідчених кухарів, є кілька перевірених прийомів. Спочатку свіжий фарш потрібно протягом декількох хвилин ретельно відбити про дошку (якщо його багато – розділіть на порції). Тоді приготовлена маса стане в'язкою і еластичною і буде добре триматися на шампурах. Але нанизувати котлетки на палички ще зарано. Фаршу слід відстоятися години дві на холоді, т. е. в холодильнику.

Не піддавайтеся спокусі «зміцнити» фарш, вбивши в нього, як для звичних котлет, сире яйце. Справжні східні кухарі цього ніколи не роблять.

Починаємо процес готування люля-кебаб. Ліпимо з фаршу довгасті, що звужуються до кінців ковбаски. Нанизуємо їх акуратно на шампури. Якщо не виходить, можна втиснути шампур в бічну поверхню заготовки до її центру і цю вісь щільно запечатати, звівши краю фаршу. Ліпити ковбаски буде легше, якщо ви будете періодично змочувати долоні водою.

Класичний люля-кебаб повинен випікатися над розжареним вугіллям до утворення апетитною скоринки. Не забувайте при цьому частіше повертати шампури. Якщо проткнути готовий люля-кебаб загостреною сірником або зубочисткою, з нього повинен виділитися прозорий ароматний сік. Це сигнал про готовність блюда. Люля-кебаб треба прибрати з вогню, інакше м'ясо пересохне.

Сонце, літня спека, температура +30. Для підтримки тонусу, для оздоровлення люди тягнуться до води. Але де ж знайти цю прохолодну млість в Підмосков'ї? Більшість водойм у Підмосков'ї є екологічно небезпечними. Відвідувати хлорований міський громадський басейн – теж не вихід. Рішення проблеми – наявність власного приватного басейну на дачній ділянці.

Погодьтеся, що краще за все робити м'ясо на своїй дачі або в своєму будинку, так як на природі шашлик, кебаб, і взагалі гратарние страви виходять шикарно. Але крім їжі повинні бути, ще якісь розваги, якими ви здивуєте своїх друзів. Ми вам пропонуємо замовити композитні басейни на сайті belorussia-pools.ru. Так як вони зарекомендували себе, як краща фірма по виготовленню басейнів для дачі.

Компанія Belorussia-pools поставляє з республіки Білорусь композитні чаші, вироблені за найсучаснішими технологіями, і здійснює їх установку.

Композитні (їх ще іноді називають склопластиковими) басейни мають ряд переваг в порівнянні з басейнами інших типів. Їх поставляють на об'єкт вже готовими, залишається тільки поставити їх на об'єкті.

Широкий модельний ряд, відмінна якість, гарантія виробника та низькі ціни – ось перевага Білоруських композитних басейнів для дачі.

Будемо сподіватися, що і надалі російсько-білоруське співробітництво буде розвиватися.

Якщо немає мангала, то люля-кебаб можна приготувати і в духовці, попередньо гарненько розігрів її, так, щоб поверхня фаршу відразу ж схопилася і затверділа.

Подають кебаби до столу гарячими, з лавашем, коржиками і кільцями ріпчастої цибулі і ніякого гарніру у вигляді смаженої картопельки або макаронів.

Хто бажає поласувати паруючим ароматним м'ясом – вперед, на найближчий ринок, за молодим баранчиком.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *