Які салати можна приготувати з грибів?

Які салати можна приготувати з грибів? Страви з грибами дуже ситні і смачні. Багато хто любить грибний аромат і смак. Ми гасимо і смажимо грибочки, варимо грибні супи, робимо соління й салати з грибами. Зараз мова піде саме про салатах. Я поділюся своїми улюбленими рецептами «універсальних» грибних салатів, таких, які можна і в будні приготувати, і до святкового столу.

Салат «Квасолька»

Досить простий рецепт, але салат дуже смачний. Підійде, як я і обіцяла, як для святкового столу, так і для повсякденного. Для приготування цього салату нам знадобиться півсклянки вареної квасолі, два яйця, 200 грамів шинки або докторської ковбаси, майонез, перець за смаком, ну і, звичайно, солоні грибочки – приблизно півсклянки.

Ковбасу, яйця і гриби нарізаємо маленькими кубиками, змішуємо з квасолею і заправляємо майонезом. Викладаємо в салатник і прикрашаємо зеленню петрушки – швидко і дуже смачно! До речі, відварну квасолю для цього салату можна замінити консервованої.

Листковий салат

Дуже люблю листкові салати. Вони мені чимось нагадують торти. Листковий грибний салат один з моїх улюблених. Для нього нам знадобиться шинка, твердий сир, печериці, відварну картоплю, варені яйця, волоські горіхи та майонез для заправки.

Печериці обсмажуємо і гарненько Остуджуємо. Шинку нарізаємо соломкою, сир тремо на крупній тертці, яйця і картоплю нарізаємо кубиками. Викладаємо салат на блюдо шарами, кожен шар змащуючи майонезом.

Перший шар – картопля з грибами, другий шар – шинка і сир, потім, третій шар – яйця. Зверху добре поливаємо салат майонезом і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Надзвичайно смачний і ситний салат для святкового столу!

Теплий салат з куркою і грибами

Цей салат не обов'язково повинен бути теплим, його можна їсти і як холодну закуску, але мої домашні чомусь люблять його саме теплим і ні в якому іншому вигляді не визнають.

Для салату нам знадобиться відварна курка, смажені гриби, пасеровану цибулю з морквою і майонез. Салат дуже простий – змішуємо всі перераховані вище інгредієнти і їмо на здоров'я.

Салат із солоними грибочками і журавлиною

Цей салат я люблю за його незвичайний смак. Крім солоних грибів в салат входять варені яйця, картоплю і журавлина. Журавлини потрібно зовсім трошки – для пікантності. Всі інгредієнти змішуєте в тій пропорції, яка вам до смаку і подаєте до столу, заправивши сметаною або майонезом.

Якщо ви не впевнені, що салат з журавлиною сподобається всім вашим гостям, то не перемішуйте журавлину разом з іншими продуктами, просто прикрасьте ягодами готовий салат. Хто захоче, з'їсть його разом з журавлиною, хто не захоче, нехай поставиться до журавлині як до прикраси.

Хочеться сказати пару слів і про заправку для салатів з грибами. Ми вже давно звикли заправляти будь-які салати майонезом, але ви можете спробувати в якості заправки сметану. Сметана відмінно поєднується і з солоними, і з смаженими грибочками, а значить, буде відмінною заправкою для наших салатів!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *