Кладезь здоров’я – оман

Дивосил – це воістину чудодійний рослина, яка широко використовується, як у народній, так і в традиційній медицині. Відвар або порошок оману, настій або настоянка на спирту – ось та невичерпна криниця, з якої можна «черпати» здоров'я людині, що має цілий «букет» захворювань.

Звичайно, на смак корінь оману приємним не назвеш – пекучий, специфічно гірко-пряний, тому з метою покращення смакових якостей, його краще приймати разом з медом або цукром.

При болях у вухах, розмелений корінь оману потрібно змішати з баранячим жиром і вийшла сумішшю гарненько змазати вушні раковини.

При гострому холециститі народна медицина пропонує такий рецепт: розімніть корінь оману в порошок, додайте в нього трохи меду і скачайте невеликі кульки розміром з горошину. Приймати лікувальні кульки потрібно всередину, запиваючи їх водою з медом.

Добова доза оману становить одну столову ложку готового порошку.

Зняти напади ниркової коліки допоможе компрес із зварених в солодкому вині листя оману.

Препаратами оману лікуються так само і при збільшенні щитовидної залози, захворюваннях простудного характеру і при підвищеному тиску.

При простудних захворюваннях добре допомагає настойка оману, яку потрібно втирати в область легень, а так само вживати по одній столовій ложці три рази на день. Після втирання хворого треба укутати так, щоб він пропотів.

Так само оман призначають як відхаркувальний засіб при застарілому кашлі, бронхіті, трахеїті і пневмонії.

До того ж, оман ще володіє і протизапальними властивостями, тому його застосовують при лікуванні шлунково-кишкового тракту, геморої.

Дивосил знімає біль і зупиняє кровотечу.

Настоянку з оману п'ють при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, а так само при гастриті.

До всього іншого, на основі оману ще виготовляють і лікувальні мазі, які застосовуються при шкірних захворюваннях.

До того ж при подібних захворюваннях, особливо при корості, необхідно мити або обтирати тіло міцним відваром цієї рослини.

Свіжим листям оману лікують виразки, пику, різні пухлини, прикладаючи їх до хворих місць.

При занепаді сил, який, зазвичай спостерігається після виснажливої хвороби, рекомендується щодня приймати по п'ятдесят грамів напою перед їжею три рази на день, його готують зі свіжого кореня оману, увареного в портвейні.

При поганому травленні і відсутності апетиту рекомендується пити перед їжею по тридцять-сорок грамів вина з коріння оману три-чотири рази на день, а готується воно наступним чином: п'ять столових ложок подрібненого кореня оману змішайте з тридцятьма грамами спирту і залиште настоюватися протягом доби.

Після отриманий настій розведіть одним літром сухого виноградного вина, розмішайте, відіжміть, профільтруйте і лікувальне вино готове!

До речі, оман містить в своєму складі більше сорока відсотків інсуліну.

Тому його можна приймати навіть хворим на цукровий діабет. Лікуйтеся, «черпайте» здоров'я з багатих «комор» матінки-природи, повірте, її запасів на всіх вистачить!

Набирайтеся сил і здоров'я!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *