Котлети з червоної і білої риби

Після нетривалої перерви я знову починаю публікувати рецепти, які замовили мої читачі. Сьогодні прийшла черга котлет, рецепт яких хотіла перевірити Яна mini-mama. Оригінальний рецепт я трохи змінила на свій розсуд – як виявилося, в кращу сторону.

Інгредієнти:

350 г філе лосося або форелі

350 г філе білої риби (я використовувала хека, але можна взяти будь-яку іншу)

приблизно 150 г білого батона без шкірки

кілька гілочок петрушки і кропу

2 невеликі цибулини

2 яйця (краще брати маленькі)

150 мл молока

стакан панірувальних сухарів

сіль і перець за смаком

Рибу поотдельності пропускаємо через м'ясорубку (я порубала в блендері). Отримуємо червоний

і білий фарш.

Батон ламаємо на шматочки і заливаємо молоком, даємо постояти. Поки розмокає батон, смажимо дрібно нарізану цибулю.

Батон віджимаємо, змішуємо з луком, ділимо навпіл. Одну частину разом з одним яйцем і нарубаною зеленню кладемо в білий фарш, іншу (без зелені) з другим яйцем – в червоний. Солимо, перчимо і вимішуємо.

Починаємо ліпити котлети (як показав досвід, їх краще робити трохи менше, ніж у мене на фото). Беремо трохи крсного фаршу, робимо на долоні корж діаметром близько 7 см.

На середину коржа кладемо шматочок білого фаршу.

Як би обертаємо білий фарш червоним, одночасно формуючи кульку. Обвалюють котлетки в панірувальних сухарях і смажимо у фритюрі на помірному вогні протягом приблизно 7-8 хвилин до золотистого кольору.

Приємного апетиту!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *