Котлети з тріски

Десь з тиждень тому до нас в гості збиралася наша подруга Світла зі славного міста Гомеля. Я, як привітна господиня, поцікавилася, чого б вона хотіла покуштувати на вечерю. Світла скромно відповіла, що не відмовилася б від рибки. І тут я згадала, що сама давно порушила власне правило "риба як мінімум раз на тиждень" Мої не не їли риби вже досить давно. Довелося спішно виправлятися.

Інгредієнти (привожу з розрахунку на 5 голодних чоловік):

900 г філе тріски

3 великих стебла селери

1 середня цибулина

6 скибочок білого черствого хліба (якщо черствого немає – підсушити в духовці свіжий)

1 яйце

3 ст.л. нежирного майонезу

1 ст.л. дрібно нарубаної петрушки

2 ч.л. соусу чилі

2 ч.л. свіжого лимонного соку

сіль за смаком

Дрібно нарубані стебла селери і цибулю обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.

З риби видаляємо кісточки і дрібно рубаємо філе ножем.

Хліб розмелюємо в крихту (в блендері або пропустивши через м'ясорубку), третина крихт висипаємо в миску, решта відкладаємо вбік.

У тій самій мисці, куди ми всипали крихти, змішуємо рибу і інші інгредієнти, поки не вийде ось такий фарш.

З фаршу формуємо 10 круглих котлет і відправляємо їх на 30 хвилин у холодильник, тому що фарш виходить досить вологим, а нам потрібно, щоб котлети не розвалилися в процесі смаження.

Через півгодини обвалюють котлети в останніх крихтах і смажимо на олії до красивого скоринки, приблизно по 6-7 хвилин з кожного боку.

Приємного апетиту!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *