Красиво оформлені страви

Ще в древні часи люди освоїли мистецтво прикраси блюд. А в наші дні з'явилися нові технології, за допомогою яких кухарі можуть створювати справжні шедеври кулінарного мистецтва.

Для того щоб зробити гарне прикраса для свого страви необхідно мати під рукою всі необхідні кухонні приналежності й інструменти, у тому числі Яйцерізки, ложки з заокругленим і гострим ріжучим краєм, ніж для зняття цедри, пристосування для вилучення серцевин з яблук, спеціальну пензлик і кондитерський мішок . Подібний набір можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. Ну і звичайно для того щоб страва дійсно було подібно витвору мистецтва необхідно мати розвинену фантазію, чітко представляти підсумковий результат і слідувати п'яти правилам, які раніше розробили відомі шеф-кухаря.

Правило перше.

Будь-яке блюдо повинне добре гармоніювати з прикрасою. Приміром, до рибних страв прекрасно підійдуть трояндочки, вирізані з лимона, ну а з м'ясними стравами чудово поєднуватися будуть картопляні грибочки.

Правило друге.

У всьому потрібно дотримуватися помірності. Не слід прикрашати всі страви, присутні на святковому столі. Адже деякі страви прекрасно виглядають в своєму натуральному вигляді і зовсім не потребують будь декорі.

Правило третє.

Потрібно вміти грамотно розставляти акценти. Розставляючи страви на святковому столі, не варто забувати про те, що красиво оформлені страви привертають особливу увагу, а тому посуд не повинна змагатися з ними.

Правило четверте.

Грамотно підібрана палітра кольорів є запорукою ефектного прикрашеного страви. Червоний колір можна отримати з томата або соку буряка, зелений – з різної зелені або огірка, ну а світлими відтінками відомі ріпа і яйце. А також при оформленні деяких страв можна використовувати харчові барвники.

Правило п'яте.

Акуратно виконані прикраси додадуть страв особливу привабливість. При виготовленні прикрас потрібно простежити за тим, щоб кожна деталь відрізнялася лаконічними і чіткими лініями. Виготовляючи прикраси різних розмірів, слід використовувати різні форми, а всі деталі потрібно вирізати виключно гостро наточеним ножем. А також не слід забувати витирати краю тарілок перед подачею на стіл.

Також ми вам рекомендуємо дізнатися про домашні рецепти страв за адресою amam.ru. Бо саме там вас чекає широкий вибір найрізноманітніших рецептів з усіх країн. Запевняємо вас, що ви не пошкодуєте відвідавши даний портал, завдяки якому ви зможете здивувати своїх рідних смачними стравами.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *