Млинці

Для 15-16 млинців потрібно: сіль, 500 мл молока, пару ст.л. рослинного масла (кожного), 2 яйця, 200 г борошна (кожної), 2 ч.л. розпушувача (можна замість нього використовувати 1 ч.л. вже гашеного соди) і 1 ст.л. цукру.

Отже, спочатку яйця збиваємо з сіллю і цукром. Далі додаємо в цю масу масло і ретельно перемішуємо. Вливаємо молоко і знову перемішуємо, після чого додаємо борошно і соду (розпушувач) і знову старанно перемішуємо, краще міксером або віночком.

Тепер розігріваємо сковороду і злегка змащуємо її маслом для смаження. Коли сковорідка добре розігріється, наливаємо в середину тісто і повертаємо сковороду так, щоб наше тісто розподілилося по її дну рівномірно і досить тонко. Коли ви побачите, що низ млинчика підрум'янився, переверніть його. З другої сторони млинець потрібно смажити всього кілька секунд, після чого зняти його і перекласти в тарілку.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *