Смажений мигдаль з травами
А зараз у нас час для традиційних п'ятничних закусок до всяких-різних алкогольних і не дуже напоїв. На цей раз ми знову будемо смажити горіхи (гостра горіхова суміш у нас в скарбничку вже є).
Ароматний смажений мигдаль – відмінна закуска до пива або вина. Він може зберігатися в щільно закритому контейнері до двох тижнів, тому ви сміливо можете готувати цю закуску з запасом.
Орієнтовний час приготування: 40 хвилин
Інгредієнти:
300 г мигдалю
3 ст.л. оливкового масла
1 ст.л. сухого чебрецю
сіль і мелений чорний перець за смаком
Мигдаль кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом. Даємо постояти 10 хвилин. Зливаємо гарячу воду, обдаємо горіхи холодною водою. Знімаємо шкурки.
Розігріваємо масло в сковороді на середньому вогні. Кладемо горіхи і смажимо, помішуючи, до золотистого кольору і характерного аромату, близько 10-12 хвилин.
Додаємо чебрець, сіль і перець. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Перекладаємо в широкий посуд і остуджують.
Подаємо.
Приємного апетиту!