Смажений мигдаль з травами

А зараз у нас час для традиційних п'ятничних закусок до всяких-різних алкогольних і не дуже напоїв. На цей раз ми знову будемо смажити горіхи (гостра горіхова суміш у нас в скарбничку вже є).

Ароматний смажений мигдаль – відмінна закуска до пива або вина. Він може зберігатися в щільно закритому контейнері до двох тижнів, тому ви сміливо можете готувати цю закуску з запасом.

Орієнтовний час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

300 г мигдалю

3 ст.л. оливкового масла

1 ст.л. сухого чебрецю

сіль і мелений чорний перець за смаком

Мигдаль кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом. Даємо постояти 10 хвилин. Зливаємо гарячу воду, обдаємо горіхи холодною водою. Знімаємо шкурки.

Розігріваємо масло в сковороді на середньому вогні. Кладемо горіхи і смажимо, помішуючи, до золотистого кольору і характерного аромату, близько 10-12 хвилин.

Додаємо чебрець, сіль і перець. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Перекладаємо в широкий посуд і остуджують.

Подаємо.

Приємного апетиту!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *