“Веселі” закуски

Яйце, будь то куряче або перепелине, унікальний продукт. У ньому містяться білки, вуглеводи, жири, мікроелементи і майже дванадцять вітамінів. Виходячи з цього зрозуміло, що яйця не можна виключати зі свого раціону. Крім своєї користі, яйця дуже поживні і ситні, а різноманітність варіантів страв, які можна з них приготувати, робить їх універсальним продуктом. У цій статті ми пропонуємо вам ознайомитися з рецептами оригінальних і смачних яєчних закусок.

Рецепт перший. Яйця, фаршировані оливковою соусом. Відваріть шість яєць круто, очистіть їх, розріжте на половинки і дістаньте з них жовтки. Жовтки гарненько розімніть виделкою або збийте за допомогою блендера. Тепер необхідно приготувати «фарш» для яєчної закуски.

Візьміть ложку будь-якого м'якого сиру, але краще всього підійде саме маскарпоне. Додайте до сиру сто двадцять п'ять грамів подрібнених оливок, пару листочків базиліка, три ложки оливкової олії і подрібнений зубчик часнику. Всі інгредієнти збийте за допомогою блендера або міксера, додайте до них масу з жовтків. Готовою масою нафаршируйте яйця, а поверх прикрасьте каперсами.

Рецепт другий. Смажені перепелині яйця. Дванадцять перепелячий яєць відваріть і очистіть від шкаралупи. Збийте два курячі яйця. Тепер кожне перепелине яєчко умочіть у збиті яйця, після обваляйте їх у борошні, потім у заздалегідь приготовленої суміші з тертого сиру, подрібненої петрушки, солі і перцю. В кінці обваляйте яєчка в панірувальних сухарях. Поставте сковороду на вогонь, налийте в нього рослинне масло і дуже швидко обсмажте яєчка в ньому. Дане блюдо подають разом з маслинами.

Рецепт третій. Яйця, фаршировані помідором і анчоусами. Шість курячих яєць відваріть в круту, очистіть, розріжте на половинки і дістаньте жовтки. Для приготування маси для «фаршу» візьміть великий помідор і очистіть його від шкірки. Щоб цей процес пройшов легше, помідор можна покласти в гарячу воду і потримати там його пару хвилин. Помідор, курячі жовтки, трохи базиліка і два анчоуса збийте блендером. Масою нафаршируйте яйця.

Приємного апетиту!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *